Yeni Bakanlar Memişoğlu ve Kurum Göreve Başladı!

Resmi Gazete'de dikkat çeken bir karar yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, iki bakan görevden alındı.

Güncel Yayın: 02 Temmuz 2024 - Salı - Güncelleme: 02.07.2024 13:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Resmi Gazete'de dikkat çeken bir karar yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, iki bakan görevden alındı. 

Kararda; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, görevden affını istediği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki görevden alındı. Koca'nın yerine Kemal Memişoğlu, Özhaseki'nin yerine de Murat Kurum getirildi

 

BAKAN MEMİŞOĞLU'NUN  2 YIL ÖNCEKİ SÖZLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifası sonrası yerine Kemal Memişoğlu atandı. Memişoğlu, 2022 yılında konuk olduğu Haberler.com ekranlarında sağlıkçıların önemine vurgu yaparak "Vatandaşlarımızdan istirhamım sadece sağlığımızın değil, sağlıkçılarımızın da değerini bilmeliyiz" ifadelerini kullanmıştı. Çiçeği burnunda Bakan Memişoğlu'nun sağlıkçılarla ilgili bu sözleri yeniden gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fahrettin Koca'nın yerine Sağlık Bakanlığına Kemal Memişoğlu'nu atadı. Yaklaşık 8 yıldır İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan Memişoğlu, pandemi döneminde konuk olduğu Haberler.com ekranlarında çarpıcı değerlendirmelerde bulunmuştu.

"SAĞLIKÇILARIMIZIN KIYMETİNİ BİLELİM"

Sağlıkların kıymetini bilmelerini gerektiğini ifade eden Memişoğlu, "Türkiye için özellikle ifade ediyorum; sağlık kadar sağlıkçımızın da kıymetinin bilinmesi gerekiyor. Pandemi salgınında dünyada methedilen birçok ülkeden çok daha iyi sağlık hizmeti sunduk biz... Hiçbir insan sokakta kalmadı, hiçbir insana ulaşamamazlık yapmadık, hiçbir kişiye parası olmadığı için sağlık hizmeti verememezlik yapmadık. Dünyanın en iyi sağlık hizmetlerinden birini sunduk. Bu ülkenin sağlıkçıları dünyanın sayılı sağlık ordularından biridir" ifadelerine yer vermişti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.