YETEV, İSTANBUL’A GELEN DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE KAPILARINI AÇTI

Yeni Türkiye Eğitim Vakfı (YETEV) 11 ilde milyonlarca insanı etkileyen deprem felaketinin ardından İstanbul’a gelmiş olan çocukların eğitimlerine devam edebilmeleri için çalışmalarını sürdürüyor.

Ekonomi Yayın: 06 Mart 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 06.03.2023 20:42:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

YETEV bu kapsamda çatısı altında faaliyetlerine devam eden Palet, Yenidoğu ve İrfan Okullarında; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki 40 öğrenciye tam burslu eğitim imkânı sağladı. Son 6 yılda 3 bin 182 öğrencinin başarı bursu ile eğitim görmüş olduğu YETEV Okulları, deprem nedeniyle İstanbul’a gelmiş olan; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki öğrencilerin eğitim yaşamlarını sürdürmesine de destek olacak. Misafir Öğrenci Bursu (MÖB) adıyla, 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci dönemini kapsayacak şekilde 40 misafir öğrenciye burs verilerek, eğitim-öğretim, yemek, kitap, kıyafet, kırtasiye ücretleri karşılandı. Kabul edilen 40 misafir öğrencinin psikolojik desteklerine yönelik ise YETEV Okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Birimi tarafından okul öğretmenleriyle Dayanışma ve Destek Toplantısı yapıldı. Bu toplantıda deprem sonrası yaşanan süreç değerlendirilerek, travma duyarlı bakış açısı ve psikolojik iyi oluşu desteklemeye yönelik çalışmalar gerçekleştirildi.

 

Kızılay İş birliği ile Nakdi Yardım ve AFAD İş birliği ile Ayni Yardım Kampanyası

 

Kızılay iş birliği ile gerçekleştirdikleri nakdi yardım ve AFAD iş birliğiyle ile gerçekleştirdikleri ayni yardım kampanyalarının yanı sıra YETEV, “Oyuncaklarımızı Paylaşıyoruz” sloganıyla oyuncak ve kırtasiye yardım kampanyası da başlattı. Mevcut veli ve öğrencilerinin desteği ile toplanan oyuncak ve kırtasiyeler, deprem bölgesindeki çocuklara ulaştırılacak.

 

‘YETEV Eğitim Gönüllüleri’ Deprem Bölgesindeki Çocukların Yaralarını Saracak

 

Bu haftadan itibaren faaliyet göstermeye başlayacak olan ‘YETEV Eğitim Gönüllüleri’ projesi kapsamında kurulacak olan çadırla, deprem bölgesinde çocukların yaraları sarılacak. PDR, drama, sanat ve beden eğitimi alanındaki 100’e yakın gönüllü öğretmen ile çadırlarda bulunan öğrenciler için psikososyal destek sağlayıp, eğitim, etkinlik ve oyun faaliyetleri yürütülecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.