ZEYTİNBURNU KÜLTÜR SANAT BU HAFTA DOPDOLU

Yeni sezona yoğun bir programla başlayan Zeytinburnu Kültür Sanat, çeşitli söyleşi ve seminerlerin yanı sıra; sergi, sinema, tiyatro, çocuk tiyatrosu ve konser kategorilerinde birçok etkinliği sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Kültür Sanat Yayın: 21 Ekim 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 21.10.2024 11:45:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Bu hafta yine birçok etkinlik, Zeytinburnu Kültür Sanat’ta sanatseverleri bekliyor. Yeni sezona yoğun bir programla başlayan Zeytinburnu Kültür Sanat, çeşitli söyleşi ve seminerlerin yanı sıra; sergi, sinema, tiyatro, çocuk tiyatrosu ve konser kategorilerinde birçok etkinliği sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. İşte bu haftanın kültür sanat takvimi:

SİNEMA: Altın Gaga ve Macera Çetesi

Gösterim Tarihleri: 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 Ekim

Gösterim Saatleri: 13.30, 16.00, 19.00

Altın Gaga ve Macera Çetesi, yardıma ihtiyacı olan bir şehri kurtarmak için mücadele eden Altıngaga ve çetesinin maceralarını konu ediyor. Altıngaga, tavukların arasında büyüyen, küçük sevimli bir kartaldır. Kendisine uçamayacağı söylenen ve buna inanıp artık uçamayacağını düşünen Altıngaga’nın en büyük isteği tanınmaktır. İçgüdülerinin peşinden giden Altıngaga, uçmayı öğrenince, kız kardeşiyle birlikte bazı sırları çözmek için Kuşlar Şehri’ne gitmeye karar verir. Ekibi ile birlikte Kuşlar Şehri’ne giden Altıngaga, orada yardıma muhtaç bir şehirle karşılaşır. Artık Altıngaga ve arkadaşlarının yeni görevi bu şehri kurtarmaktır.

SÖYLEŞİ: Kitabiyat

Sunan: Taner Ay

Konuk: Mustafa Ekber And

23 Ekim Çarşamba// 19.30

Kitaplar, hem metin hem kültür taşıyıcısı hem de nesne olarak üzerine konuşmak için zengin bir dünyaya sahip. Programın merkezinde olan “kitap” her ay farklı bir bakışla ele alınıyor ve sahhaflar, yayıncılar, müdavimler, koleksiyonerler ve matbuat dünyasının kahramanları renkli bir sohbete dahil ediliyor. Taner Ay’ın moderatörlüğünü yaptığı programın ilk konuğu Mustafa Ekber And.

SÖYLEŞİ: 100 Yüze İmza ve Söyleşi

Sunan: Aykut Ertuğrul

Konuk: Güven Adıgüzel

24 Ekim Perşembe // 19.30

Zeytinburnu Kültür Sanat, sizleri Türkiye’nin en önemli şair ve yazarlarıyla buluşturmaya devam ediyor. “100 Yüze İmza ve Söyleşi” programında Aykut Ertuğrul’un ekim ayındaki konuğu Güven Adıgüzel olacak. “Hayvanlar Kitabı” isimli eserinden hareketle, Güven Adıgüzel’in eserleri ve yazı hayatı üzerine yapılacak bu sohbete davetlisiniz.

(Hayvanlar Kitabı, ilk 100 katılımcıya hediye edilecektir.)

SİNEMA: Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir

Gösterim Tarihleri: 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 Ekim

Gösterim Saatleri: 13.30, 16.00, 19.00

Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir, küçük bir ayı yavrusunu ailesinin yanına götürmek için macera dolu bir yolculuğa çıkan ayı Mic Mic ve arkadaşlarının hikâyesini konu ediyor. Ayı Mic Mic ve tavşan Oscar inanılmaz maceralarından döneli bir yıl oldu. Akbaba’nın Amerikan başkanlık seçimlerinde Grizzly yavrusunun, rakibine teslim edilmesini sabote etmek için yaptığı şeytani bir planın ardından Mic Mic, Oscar, genç Panda ve Stork, küçük Grizzly’yi geri getirmek için zeplinle başka bir harika maceraya atılır.

SÖYLEŞİ: Başka Sorular

Sunan: Zeliha Eliaçık

Konuk: Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Nafi Artemel

25 Ekim Cuma // 19.30

Kültür, akademi ve sanat dünyasından değerli isimlerle birlikte toplumu ilgilendiren konulara mercek tutuluyor. Kamuoyunun yakından tanıdığı simalarla alışılmışın dışında gündemler ele alınıyor, “konuşulmayanları konuşmak” hedefleniyor. Kamuoyunun yeterince tanımadığı değerli pek çok ismin düşünce dünyaları da topluma daha yakından tanıtılıyor. Zeliha Eliaçık’ın moderatörlüğünü yaptığı programın ilk konuğu yazar ve akademisyen Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Nafi Artemel.

SÖYLEŞİ: Bilgi Evleri Gençlerle Baş Başa Sohbetleri

Konuşmacılar:

Seda Öğretir

Almıla Aydın

Nilay Yılmaz

26 Ekim Cumartesi // 14.00

Bilgi Evleri, değerler eğitimi çerçevesinde, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğine sosyal, eğitsel ve kültürel faaliyetlerle katkıda bulunmak amacıyla, millî ve manevi yönlerden kendilerini geliştirebilecekleri fırsatların kapılarını her ay birbirinden değerli konu ve konuklarla açmaya devam ediyor.

NAĞMEDÂR: Dilimizdeki Türküler

26 Ekim Cumartesi // 15.00

Yer: Merkezefendi Dârülkurrâsı

Solist:

Özcan Uçarer

Bağlama:

Sedat Karaçay

Ritim:

Erhan Boz

ÇOCUK TİYATROSU: Kutup Masalı

Gösterim Tarihi: 27 Ekim Pazar

Seanslar: 13.00, 15.00

Penguenler, Eskimolar, kutup ayısı ve sevimli bir pandanın yaşadığı bir köyde geçen bu masalda Eskimolar yıllardan beri tartışma konusu olan “Öküz çayırı hangi kraliyete aittir?” sorusuna bir türlü cevap bulamazlar ve kendi aralarında bir uyuşmazlığa giderler. Birlik beraberliği bir türlü yakalayamayan ve anlaşamayan kahramanlarımızın köyüne bir gece davetsiz bir misafir çıkagelir. Köy halkı, hem farklı bir iklime ait olan bu yabancı ile ilgilenir hem de küresel ısınma ile baş etmeye çalışır.

SÖYLEŞİ: Zeytinburnu Kitapçısı Buluşmaları

Yer: Zeytinburnu Kitapçısı

Sunan: Merve Akbaş

Konuk: Prof. Dr. Tevfika İkiz

27 Ekim Pazar // 19.30

Zeytinburnu Kitapçısı’nda Merve Akbaş, her ay birbirinden kıymetli konukları ağırlıyor. “Zeytinburnu Kitapçısı Buluşmaları”nın ekim ayı konuğu Prof. Dr. Tevfika İkiz olacak. Merve Akbaş, Freud Diye Diye kitabı çerçevesinde bir sohbet gerçekleştirecek.

(Freud Diye Diye kitabı, ilk 30 katılımcıya hediye edilecektir.)

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.