AKDERDEM: 'SAĞLIK SEKTÖRÜNDE KÖKLÜ VE KALICI ÇÖZÜMLER BEKLİYORUZ!’

Sahim-SEN Başkanı Özlem Akarken, yeni Sağlık Bakanı'nın göreve başlamasının ardından sağlık sektöründeki kritik sorunlara dikkat çekerek, acil önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Güncel Yayın: 04 Temmuz 2024 - Perşembe - Güncelleme: 04.07.2024 10:36:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. İstifa edeceği günlerdir konuşulan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın görevden af talebi kabul edildi. Fahrettin Koca'dan boşalan Sağlık Bakanlığı'na, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu getirildi. Sahim-SEN Başkanı Özlem Akarken, yeni Sağlık Bakanı'nın göreve başlamasının ardından sağlık sektöründeki kritik sorunlara dikkat çekerek, acil önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre “görevden affını” isteyen Sağlık Bakanlığı’na Fahrettin Koca yerine Kemal Memişoğlu atandı. Sağlık Bakanlığı'ndaki bu değişiklik, sağlık sektöründe önemli yankı uyandırdı. Sahim-SEN Başkanı Özlem Akarken, yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun göreve başlamasıyla birlikte sağlık çalışanlarının yaşadığı zorlukların giderilmesi ve sektörün iyileştirilmesi için acil önlemler alınması gerektiğinin altını çizdi.

 

Sağlık Çalışanlarının Güvenliği ve İtibarı Acil Artırılması Gerekiyor!

Sağlıkta şiddet, hem çalışan güvenliğini hem de hizmet kalitesini ciddi şekilde tehdit ediyor. Bu sorunun çözümü için caydırıcı ve etkili önlemler alınması zorunludur diyen Özlem Akarken, ‘‘Sağlık çalışanlarının mesleki ve toplumsal açıdan hak ettikleri değerin verilmesi, itibarlarını artıracak ve iş motivasyonlarını olumlu etkileyecektir. Kamuoyunda sağlık çalışanlarına olan saygının ve takdirin artırılması, genel sağlık hizmetlerinin kalitesine de yansıyacaktır.’’ dedi. Akarken ayrıca, 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile devredilen personelin unvanlarının geri verilmesine yönelik düzenlemeler yapılmasının ve bu süreçte kamu zararının önlenmesinin önemine değinerek, tek kalem maaş sistemine geçilerek sağlık çalışanlarının maaşlarındaki belirsizliklerin giderilmesi gerektiğini vurguladı. 

 

Sağlık Sektörü Ücretten Eğitime Kadar Çözüm Bekliyor!

Fazla mesai ücretlerinin artırılması ve sağlık çalışanlarının hak ettikleri ücretleri alabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasının elzem olduğuna dikkat çeken Akarken, üniversite sayıları ve mezun öğrenci sayılarının planlanmasında ilgili kurumlarla iş birliği yapılmasının, mezunların atanma sorunlarının çözümü açısından kritik olduğunu ifade etti. Akarken, ‘‘39 sağlık branşının görev tanımlarının acilen güncellenmesi gerektiğini belirterek, sağlık yönetimi ve sağlık kurum işletmeciliği bölümü mezunlarının sağlık sınıfında atanarak mali ve özlük haklarının düzenlenmesi gerekiyor. Eğitime saygının ön planda tutulması, sağlık çalışanlarımızın mesleki gelişimlerine ve eğitimlerine gereken önem verilmelidir. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Sağlık Bakanlığı kadrosunda çalışanlar arasındaki gelir adaletsizliği ve haksız uygulamaların ortadan acilen kaldırılması gerekiyor. Ek ödeme yönetmeliğinin yeniden düzenlenmesi ve emekliliğe yansıyan katsayı düzenlemeleri ile ödeme düzenlemelerinin yapılması gerekiyor." açıklamasını yaptı.

 

Sağlık Sektöründe Reform Çağrısı

Özlem Akarken, yurtdışına giden hekimler başta olmak üzere sağlık personelinin geri dönmek isteyeceği bir sistemin oluşturulmasının, mevcut sorunlara çözüm bulunmasının ve daha modern, erişilebilir bir sağlık sistemi kurulmasının önemine dikkat çekti. Akarken, "Eski Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya teşekkür ediyoruz. Yeni Sağlık Bakanımız Prof . Dr. Kemal Memişoğlu’na yeni görevinde başarılar diliyoruz. Yeni bakanımızdan, sağlık sektöründe köklü ve kalıcı çözümler bekliyoruz. Bu adımlar atıldığı takdirde, sağlık çalışanlarımız daha motive ve verimli olacak, sağlık hizmetleri de buna paralel olarak iyileşecektir. Bununla birlikte ihtiyaca cevap vermeyen harcırah kanunun yenilenmesi ve mesleki demokratik kitle örgütlerinin görüş ve beyanlarına önem verilmesi gerekiyor." dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.