
Şanlıurfa’da Karabuğday Glutensiz Kafe hizmete açıldı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından çölyak hastaları ve glüten hassasiyeti bulunan vatandaşlar için hayata geçirilen Karabuğday Glutensiz Kafe düzenlenen törenle kapılarını açtı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından çölyak hastaları, glüten hassasiyeti bulunan bireyler ve sağlıklı yaşamı tercih eden vatandaşlara yönelik hazırlanan Karabuğday Glutensiz Kafe hizmete açıldı.
Karaköprü ilçesindeki Şanlıurfa Çocuk Oyun Dünyası içerisinde faaliyet göstermeye başlayan kafe, glütensiz ürünlere güvenli şekilde ulaşmak isteyen vatandaşlar için yeni bir sosyal yaşam alanı sunacak.
Açılış töreninde konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, çölyak hastaları için glütensiz beslenmenin bir tercih değil, yaşam boyu dikkat edilmesi gereken bir zorunluluk olduğunu ifade etti.
Gülpınar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Harbel A.Ş. iş birliğiyle hayata geçirilen projenin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirterek, “Hiçbir vatandaşımızın kendisini yalnız hissetmesini istemiyoruz” dedi.
Kafede tatlılardan tuzlu ürünlere, pasta çeşitlerinden kurabiyelere kadar birçok glütensiz ürünün hijyen, kalite ve sağlık kriterleri doğrultusunda hazırlanacağı belirtildi.
Başkan Gülpınar, kafenin yalnızca bir işletme olarak değil, aynı zamanda sağlıklı yaşam kültürünün destekleneceği ve vatandaşların sosyalleşebileceği bir merkez olarak hizmet vereceğini ifade etti.
Ayrıca Şanlıurfa genelinde glüten hassasiyeti yaşayan 3 bin 181 vatandaşa düzenli olarak glütensiz un desteği sağlandığı bilgisi paylaşıldı.
Açıklamada, kafede ilerleyen süreçte eğitim programları, sosyal sorumluluk projeleri ve farkındalık etkinliklerinin de düzenleneceği aktarıldı.









