Turquality ve Marka Uzmanlık-Vizyon Programı'na Yoğun İlgi!

Program kapsamında katılımcılara birçok başlıkta eğitim verilecek ve sertifika alanlar, Turquality yapacak şirketlerde istihdam fırsatları yakalayacak. İlk açılış dersini Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat verdi.

Güncel Yayın: 12 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 12.02.2024 00:10:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Haber Osman İslam

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Turquality Döviz Kazandırıcı Faaliyetler Derneği (TDKF) işbirliğinde gerçekleştirilen Turquality ve Marka Uzmanlık-Vizyon Programı'nın açılışı İTÜ Maslak Kampusünde  yapıldı. Program kapsamında katılımcılara birçok başlıkta eğitim verilecek ve sertifika alanlar, Turquality yapacak şirketlerde istihdam fırsatları yakalayacak. İlk açılış dersini Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat verdi.

Turquality ve Döviz Kazandırıcı Faaliyetler Derneği (TDKF) ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) işbirliğinde gerçekleştirilen Turquality ve Marka Uzmanlık-Vizyon Programı'nın açılışı yapıldı.

İTÜ Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde başlayan ve ikinci gün de İTÜ Maçka Kampusunde devam edecek olan programa, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat'ın yanı sıra, TDKF Kurucu Başkanı ve Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve  Progroup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salim Çam ile iş dünyasının önde gelen isimleri, Damat Tween Yönetim Kurulu Başkanı  Süleyman Orakçıoğlu, Ülker A.Ş. Cio’su Murat Ülker ve Fuzul Holding Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal ve çok sayıda davetli ile öğrenciler katıldı.

Progroup Uluslararası Danışmanlık, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Sürekli Eğitim Merkezi işbirliğiyle,  Türkiye’de ilk ve kapsamlı “Uçtan Uca Marka ve Turquality Uzmanlık ve Vizyon Programı” İTÜ Maçka Kampüsü’nde başladı. Şirketlere profesyonel algoritmik ve stratejik düşünebilen, hızlı ve doğru karar verebilen yöneticiler geliştirmeyi hedefleyen sertifika program bu hafta başladı. Uçtan Uca Marka ve Turquality Uzmanlık ve Vizyon Programı’na; Fuzul, Turkcell, Abdi İbrahim, İnoksan, Damat, Ülker, The House Café, Ermaksan, General Mobile, Uyumsoft, Arzum gibi iş dünyasının önemli markalarından Yönetim Kurulu Başkanları ve yöneticileri de katılarak, kendi başarı hikayelerinden tecrübelerini paylaşacak.

Toplamda 70 saatlik eğitim programında, katılımcılara, Turqualty İş Modeli Algoritması, Finansal Yönetim, Yeni Ürün Geliştirme, Sürdürülebilirlik, Planlama Yönetimi, Tedarik Zinciri Yönetimi İnsan Kaynakları Yönetimi, Stratejik Pazarlama-Kurumsal Yönetim,Yapay Zeka ve Dijitalleşme gibi birçok başlıkta eğitim verilecek. Eğitimin sonunda sertifika alanlar, Turquality yapacak şirketlerde istihdam fırsatları elde edecekler.

Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, gece saatlerinde eğitim alınacağını ancak bu eğitimleri son derece değerli akademisyenlerin vereceğini aktararak, şunları söyledi: "Serbest paraşütçüyüm. Açılmadığı zaman işe yaramayan dünyada iki şey var derlerse bir tanesi paraşüttür, diğeri de zeka. Zekayı açmak için İTÜ, 250 senedir bu işi başarıyla devam ettiriyor. Biz de öğrencileri, iş dünyasını, bürokratları bir araya getirip hepsinin iyi bir şekilde etkileşim sağlamasına gayret ediyoruz."

İlk dersi Bakan Prof. Dr. Ömer Bolat verdi

Çam, açılıştaki konuşmasında, Turquality ve Marka Uzmanlık-Vizyon Programı'nın ilk dersini Bakan Bolat'ın vereceğini belirterek, "Teşrifleri için çok teşekkür ediyorum. Turquality ve Marka Uzmanlık-Vizyon Programı'yla bugüne kadar Türkiye'de ilk defa sanayiciyi, lideri, uzmanı ve akademisyeni bir araya getirerek hem uygulama hem sonuç alma hem de alınan sonuçların ölçülmesiyle ilgili bir program başlatıldı." dedi.

Çam'ın ardından konuşma yapan İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu da katılımcıları İTÜ'de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ve katılımdan çok memnun kaldıklarını belirttii.

Türkiye'nin uzun yıllardır ihracat temelli kalkınmayı önceleyen ekonomik politikaları benimsediğini kaydeden Koyuncu, "Bu bağlamda ihracatçı firmalarımıza çok farklı destekler verilmektedir. Maddi teşviklerin yanında, yerli girişimcilerimizin ve üreticilerimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli ihracat elemanlarının  yetiştirilmesi yüksek katma değerli ihracat hedeflerinin gerçekleştirilmesinde son derece önemlidir." dedi.

Programı yöneten Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen’in esprili moderatörlüğü ve soru-cevap kısmı programa renk kattı.

Program toplu fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (1)
Fatma Çiçek Geyik
12.02.2024 01:24
Hayırlara vesile olsun
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.