İYİ Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Nejat Durmuş Siyasi Gündemi Değerlendirdi

İYİ Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Nejat Durmuş, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve yerel basın mensuplarını kahvaltıda ağırlayarak siyasi gündeme dair soruları yanıtladı.

Siyaset Yayın: 23 Mart 2023 - Perşembe - Güncelleme: 23.03.2023 22:14:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

HABER: Meltem Suzan ZEKİ

Ülke çapında ruhsal tahribat yaratan 6 Şubat Kahramanmaraş depremi konusunda İYİ Parti teşkilat yetkilileri olarak ellerinden gelen yardımları yaptıklarının altını çizen Nejat Durmuş, deprem bölgelerine gönderdikleri tıbbi malzeme, kıyafet, battaniye, oyuncak yardımlarının yanı sıra afetten etkilenen çocukları bir nebze olsun rahatlatabilmek amacıyla bölgede animasyon gösterileri düzenlediklerini ifade etti.

Depremin yaraları sarılmamışken peşinden gelen sel felaketinin de kendilerini derinden etkilendiğini belirten Durmuş, “Sosyolojik olarak iyi şeyler yaşayamıyoruz ama bu zor günler bize ne kadar güzel bir ülke olduğumuzu, birbirimize gerektiğinde nasıl kol kanat gerdiğimizi göstermiş oldu.” dedi.

Nejat Durmuş: “Aramıza yeni katılanlarla daha başarılı olacağız”

Seçime kısa bir süre kala parti üyeliği için farklı siyasi görüşlerden isimlerin İYİ Parti ailesine dahil olmak istemesi ve İYİ Parti’den istifa ederek farklı partilerden aday adaylığı başvurusunda bulunanlar konusunu pozitif açıdan yorumlayan Nejat Durmuş, “Aramızdan ayrılan arkadaşlarımızın bizi çok etkileyeceğini düşünmüyorum. Ailemize yeni katılan isimlerle daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Bunu sandıkta hep birlikte göreceğiz. Siyasetin kolay bir alan olduğunu zanneden bir kitle var çünkü bu yorumları dışardan bakarak yapıyorlar. Her işin bir zorluğu olduğu gibi siyasetin de ciddi zorlukları vardır. 11 aylık bir süreç içerisindeyiz. Bilinmelidir ki siyasette başarı kadar başarısızlık da vardır ve normaldir” ifadelerini kullandı.

Siyasi cinayetler konusundaki endişelerin özellikle basın çalışanları nezdinde giderek artması konusuna ise “Bölgemizde geçmişte yaşanan bazı tatsız hadiseler var. Bu konuyla ilgili bizler de sıkıntı içerisindeyiz. Basın çalışanlarını da anlıyorum, hepiniz diken üstündesiniz. Ülkemizde en çok mustarip olduğumuz konulardan biri de bu ama endişeye gerek yok, İYİ Parti olarak bu sorunu ortadan kaldırmak için hazırız” cevabını verdi.

Yerel basını destekleme hususunda çalışmalar yapılıp yapılmayacağına dair gelen soruları da yanıtlayan Başkan Nejat Durmuş, yerel basın konusunda yatırımların hazır bulunduğunu vurgulayarak üzerlerine düşeni yapacaklarının sözünü verdi. “Nereden geldiğimizi unutmayacağız, sizlerin de sesi biz olacağız” diyen Durmuş, yerel basını yeniden canlandıracak hamleler yapacaklarını ifade etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.