İYİ Parti’de Yeni Genel Bşkan Müsavat Dervişoğlu

İYİ Parti’de Yeni Genel Bşkan Müsavat Dervişoğlu oldu.

Güncel Yayın: 28 Nisan 2024 - Pazar - Güncelleme: 28.04.2024 09:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İYİ Parti’nin 5. Kurultayı yapıldı. İlk kez Meral Akşener olmadan gidilen Olağanüstü Kurultayda başkanlık seçimi yapıldı. Yeni genel başkan Müsavat Dervişoğlu oldu.

İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı’nda genel başkanlık seçimi tamamlandı. Müsavat Dervişoğlu, yeni genel başkan seçildi.

Kurultayda üçüncü oylamanın sonucunda Müsavat Dervişoğlu 611, Koray Aydın 548 oy aldı. Üçüncü turda salt çoğunluk aranmadığı için Dervişoğlu genel başkan oldu.

Sahneye çıkan Müsavat Dervişoğlu’nun yanında, Koray Aydın ve Mehmet Tolga Akalın yer aldı. Aydın ve Akalın, Dervişoğlu’na sarıldı.

Genel başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu, “Aslında ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Bu yolculuğa çıkarken cenab-ı Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin diye dua ettim. Milletim, ülkem için dua ettim. Ben bir yarış kazanmadım. Çünkü kimseyle yarışmadık biz” dedi.

Dervişoğlu, kurultayda tatsız bir olay yaşanmadığının altını çizerek, “Bu, iyiler ve cesurlar hareketinin nasıl bir hareket olduğunun, nasıl siyasi ahlaka ve ferasete sahip olduğunun en büyük delilidir” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.