SPX Dağyenice Ultra Trail koşusu 20 Mayıs'ta Bursa'da Yapılacak.

Bursa'da düzenlenecek Bu yıl 100K parkurunun da eklendiği koşuda 2000'e yakın katılımcı yarışacak. Koşu gece başlayacak ve arama-kurtarma ekipleri de görev alacak.

Spor Yayın: 04 Mayıs 2023 - Perşembe - Güncelleme: 04.05.2023 23:55:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bu yıl 100K parkurunun da eklendiği koşuda geçen yıla göre katılımcı sayısı yüze 100 artarak 2000'e yakın katılımcı ile gerçekleşecek. Koşu gece 21.00'de başlayacak ve parkur boyunca arama-kurtarma ekipleri ile Bursa Offroad kulübü üyeleri de görev alacak. Bursa'da bu yıl 4.'sü düzenlenecek SPX Dağyenice Ultra Trail koşusu, 19- 20 Mayıs tarihlerinde koşulacak. 

Organizasyonun basın lansmanı Beşiktaş Point Otel'de yapıldı. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği lansmanda sponsor firmalar ve takım direktörleri soruları cevapladı. Geçtiğimiz yıllardaki parkurlara ek olarak, bu sene Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle 100K parkurunun da koşuya eklendiği açıklandı. SPX Dağyenice Ultra Trail Yarış Direktörü Burcu Özhan, bu yılki koşuda 2000'e yakın katılımcının yarışacağını söyleyerek "6K, 15K, 33K ve 65K parkuru vardı. Bu sene 100K parkuru yer alacak. 6K parkurunda kurumsal takımlar yarışı da olacak. 20-25 arasında kurumsal takım katılacak." ifadelerini kullandı. Parkur direktörü Osman Argat da koşuyla ilgili şu bilgileri verdi: "Katılımcılar Çalı, Doğancı ve Dağyenice göletlerinin manzarasında koşacak. Bu doğal güzellikler, koşunun farkını ortaya koyuyor. Bu yıl koşulacak 100K koşusu, Gölyazı beldesinde, 750 yıllık Ağlayan Çınar'ın önünden başlayacak ve Dağyenice Göleti'nde son bulacak. Türkiye'de ilk kez bir yarış gece başlayacak. Koşuya akşam saat 21.00'de start verilecek. Yarışın önemli bir bölümü gece koşulacak ve arama-kurtarma ekipleri de yarışta görev alacak."

Koşuya isim sponsoru olan SPX firmasının genel müdürü Barış Andırınlı ise ilk yıl katılımcı olarak yer aldıkları bu koşunun içinde olmaya karar verdiklerini dile getirerek, "Artık kendimizi sponsor olarak görmüyoruz, bu ekibin bir parçası olarak görüyoruz ve aynı zamanda biz de yarışıyoruz. Yarışmacılardan birisi de benim. Geçen sene 15K koştum. Bu sene de aynı kilometre koşacağım ancak kendi rekorumu kırmakistiyorum." dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.