Hakan Fidan’dan Gazze Mesajı: “İsrail Savaş Planlarını Durdurmalı”
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonunu genişletme kararını sert sözlerle eleştirerek, uluslararası topluma “sorumluluk alın” çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü askeri harekâtı genişletme kararını “bölgedeki yayılmacı ve soykırımcı politikanın yeni aşaması” olarak nitelendirdi. Fidan, bu adımı en güçlü şekilde kınadıklarını belirtti.
Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetinin Filistinlilere yönelik politikalarının uluslararası barış ve güvenliğe zarar verdiği vurgulandı. Açıklamada, “İşgali genişletmeye ve soykırımı sürdürmeye yönelik her adım, bölgesel istikrarsızlığı artırmakta, insani krizi derinleştirmektedir” ifadeleri yer aldı.
Kalıcı barışın ancak uluslararası hukukun üstünlüğü, diplomasi ve temel insan haklarının korunmasıyla sağlanabileceğine dikkat çekilen açıklamada, İsrail’e Gazze’de ateşkesi kabul etme ve iki devletli çözüm için müzakerelere başlama çağrısı yapıldı.
Fidan, Gazze’nin yaşanmaz hale getirilerek Filistinlilerin topraklarından zorla göç ettirilmesinin hedeflendiğini belirterek, “Bu planların uygulanmasını önlemek için uluslararası toplum sorumluluklarını yerine getirmeli, BM Güvenlik Konseyi de bağlayıcı kararlar almalıdır” dedi.