
Siverek’te okul saldırısı: 1 gözaltı, 4 yönetici görevden alındı
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir lisede meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin soruşturma sürüyor. Olay kapsamında 1 kişi gözaltına alınırken, 4 yönetici görevden uzaklaştırıldı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaşanan silahlı saldırıya ilişkin başlatılan soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, okulun eski öğrencisi olduğu belirtilen Ö.K. tarafından gerçekleştirilen saldırıda yaralanan 16 kişiden 7’si taburcu edildi. Yaralılardan 3’ünün durumunun ağır olduğu, 9 kişinin ise hastanelerde tedavisinin sürdüğü bildirildi.
Yaralıların tedavisi sürüyor
Olayın ardından sağlık ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yetkililer, ağır yaralı 3 kişinin yoğun bakımda tedavi altında olduğunu, diğer yaralıların ise gözetim altında tutulduğunu açıkladı.
Valilik, yaralıların sağlık durumlarının yakından takip edildiğini ve gerekli tüm sağlık hizmetlerinin sağlandığını belirtti.
1 kişi gözaltında
Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturma kapsamında olayla bağlantılı 1 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.
Soruşturmanın kapsamlı ve çok yönlü şekilde sürdürüldüğü ifade edildi.
4 yönetici görevden uzaklaştırıldı
Olayın idari boyutuna ilişkin olarak da önemli bir adım atıldı. Valiliğin talebi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirildi.
Soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi amacıyla:
- 2 ilçe emniyet müdürlüğü yöneticisi
- 2 ilçe milli eğitim müdürlüğü yöneticisi
olmak üzere toplam 4 yönetici görevlerinden uzaklaştırıldı.
Soruşturma sürüyor
Yetkililer, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü ve sürecin yakından takip edildiğini açıkladı.










