AB ZİRVESİ ÖNCESİ TÜRKİYE–AVRUPA HATTI ISINIYOR

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında 24 Temmuz’da yapılacak stratejik diyalog öncesi hazırlık toplantıları başladı. Gündemde göç, enerji ve demokratik normlar var.

GÜNCEL Yayın: 23 Temmuz 2025 - Çarşamba - Güncelleme: 23.07.2025 15:00:00
Editör -
Okuma Süresi: 32 sn.
Google News

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında yapılacak olan Stratejik İş Birliği Zirvesi öncesinde diplomatik trafik hız kazandı.

23 Temmuz’da Brüksel ve Ankara hattında yapılan temaslarda üç ana başlık öne çıktı: enerji güvenliği, sığınmacı politikaları ve hukukun üstünlüğü.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile video konferans yöntemiyle görüştü. Açıklamalarda, Türkiye’nin AB üyelik perspektifinin "stratejik önem taşıdığı" vurgulandı.

Zirvenin 24 Temmuz'da İstanbul’da gerçekleştirilmesi planlanıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.