islami sohbet almanya sohbet sohbet siteleri mobil sohbet bets10 giriş

Aksu’da CHP’de Peş Peşe İstifalar: Başkanın Ardından 6 Meclis Üyesi Ayrıldı

Antalya’nın Aksu ilçesinde siyaset gündemini sarsan gelişmeler yaşandı.

GÜNCEL Yayın: 29 Eylül 2025 - Pazartesi - Güncelleme: 29.09.2025 20:39:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrıldığını açıklayan Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın ardından, CHP’li 6 belediye meclis üyesi de partilerinden istifa ederek bağımsız olarak görev yapma kararı aldı.

Başkan Yıldırım: Aksu’nun Geleceği İçin

Başkan Yıldırım, istifa eden meclis üyeleriyle birlikte çekilen fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak kararı duyurdu. Yıldırım, yaptığı açıklamada, “Meclis üyelerimiz koltuk ya da rozet değil, Aksu’nun geleceğini öncelikli gördüler. Biz de siyasi hesapların değil, halkın menfaatlerinin yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

Farklı Partilerden Gelip CHP’de Başkan Oldu

İsa Yıldırım, siyasi hayatı boyunca farklı partilerden görev yaptı.

  • 2004–2009 döneminde AK Parti’den Pınarlı Belde Belediye Başkanı,

  • 2009–2014 yıllarında ise MHP’den Aksu’nun ilk ilçe belediye başkanı seçildi.
    Son yerel seçimde ise CHP adayı olarak sandıktan zaferle çıkmış ve Aksu Belediye Başkanı olmuştu. Ancak geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla partisinden ayrılarak yoluna bağımsız olarak devam edeceğini duyurdu.

İstifa Eden Meclis Üyeleri

CHP’den ayrılarak bağımsız olan isimler şunlar oldu:

  • Mehmet Alptekin

  • Harun Hor

  • Mehmet Altay

  • Hüseyin Yılmaz

  • Yaşar Karakartal

  • Mustafa Ceylan

Yıldırım, “Bu karar kişisel bir tercih değil, Aksu’nun geleceğini önceleyen ortak bir duruştur” diyerek, bağımsız şekilde hizmete devam edeceklerini vurguladı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.