Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sultanbeyli’de Önemli Mesajlar: “Gazze’ye Barış İçin Yoğun Çaba Harcıyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sultanbeyli Toplu Açılış ve Temel Atma Töreninde vatandaşlara seslendi

Erdoğan, hem Gazze’de yaşanan insani kriz hem de Sultanbeyli’deki yatırımlar üzerine önemli açıklamalarda bulundu.
“Gazze’de akan kanın durması için tüm imkanlarımızı seferber ettik”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında Gazze’de yaşanan insani felakete değindi.
“Mazlumların sesi olmak için hem New York’ta hem Washington’da temaslarda bulunduk. BM’de Gazzeli çocukların yaşadığı acıları tüm dünyaya gösterdik. Hedefimiz Gazze’de kalıcı barışı sağlamak.” dedi.
Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmede de bu konunun ele alındığını vurguladı:
“Hamas, daha önce defalarca olduğu gibi barışa hazır olduğunu gösterdi. Bu, bölgemiz için tarihi bir fırsat penceresi. İsrail’in saldırılarını derhal durdurması barış umutlarının yeşermesi için şarttır.” ifadelerini kullandı.
Sumud Filosu’nun Yolcularını Ülkemize Getiriyoruz
Cumhurbaşkanı, uluslararası kamuoyunun gündeminde olan Küresel Sumud Filosu hakkında da bilgi verdi:
“Bir saat içinde İstanbul Havalimanı’na Sumud Filosu’nun umut yolcuları inecek. İçlerinde sadece Türk vatandaşlarımız değil, Malezya ve başka ülkelerden katılımcılar da var. Rabbim, Gazze’nin huzura kavuştuğu günleri bizlere göstersin.” dedi.
Sultanbeyli yatırımları ve kentsel dönüşüm
Konuşmasında Sultanbeyli’ye yapılan hizmetlere de değinen Erdoğan, “Bir buçuk yılda 50 projeye imza atan Sultanbeyli Belediyemizi tebrik ediyorum” diyerek yatırımlarda emeği geçenlere teşekkür etti.
Ayrıca deprem gerçeğini hatırlatan Cumhurbaşkanı, “6 Şubat depremleri bize dayanıklı binaların önemini bir kez daha gösterdi. Sultanbeyli’de kentsel dönüşüm çalışmalarını hızla sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı