18 Eylül 2023 - Pazartesi

Eylül Güzelliği Diye Bir Gerçek Var

Karbon peeling, genç ve orta yaş kadınlar için etkili bir cilt yenileme tedavisidir. Bu yöntem, cildin yağ oranını dengeleme ve aktif sivilceleri kurutma konusunda oldukça etkilidir.

Yazar - Nermin Negiz
Okuma Süresi: 3 dk.
Nermin Negiz

Nermin Negiz

info@aktuelgazete.com -
Google News
Karbon peeling, genç ve orta yaş kadınlar için etkili bir cilt yenileme tedavisidir. Bu yöntem, cildin yağ oranını dengeleme ve aktif sivilceleri kurutma konusunda oldukça etkilidir. Cildi ölü hücrelerden arındırarak daha parlak ve canlı bir görünüm elde etmenizi sağlar. Lazerle birlikte uygulanan karbon peeling işlemi güvenli ve yan etkisi olmayan bir seçenektir. Ayrıca lazerin sağladığı ısı, ciltteki kollajeni uyararak gözle görülür bir sıkılaşma ve gözeneklerin daralmasına yardımcı olur.
Karbon Peeling Uygulamasının Cilt Üzerindeki Etkileri:
• Güneşin etkisi veya yaşlanmaya bağlı cilt lekelerini giderme
• Genişlemiş gözenekleri daraltma ve cildi sıkılaştırma
• Cilt elastikiyetini düzeltilmesi ve önlenmesi
• Kollajen tetiklemesi ve üretiminin arttırılması
• İnce kırışıklıkları azaltma ve giderme
• Cilt tonunu ve parlaklığını düzeltilmesi
• Cildin yağ dengesini sağlama
• Ciltteki siyah noktaları giderme
• Aktif akneleri kurutma ve önleme
Bu işlem her cilt tipine uygulanabilir ve dört mevsim boyunca güvenle yapılabilir. Ayrıca acısız ve konforlu bir işlemdir.
Karbon peeling, her cilt tipine uygulanabilen, acısız ve konforlu bir işlemdir. Uygulamada kullanılan siyah karbon, cildin yapısını düzeltir. Lazerle karbon peeling uygulamasında cilt öncelikle temizlenir ve karbon içeren solüsyon cilde sürülür. Bu solüsyon, cildin derinlerine nüfuz eder ve cilt tarafından emilir. Ardından, lazer ışığı sadece siyah renkteki karbonu hedef alarak cilde uygulanır. Teknik olarak basit anlamda bilgi vermek gerekirse; Q-Switched Nd:YAG lazer kullanılan bu işlemde, 1064 nanometre dalga boyundaki lazer ışını cilde yayılmış olan karbon partiküllerini kısa bir atış hızıyla patlatır. Böylece cildin yüzeyindeki ölü hücre ve dokular temizlenmiş olur.
Karbon Peeling Nasıl Yapılır? Lazerle karbon peeling uygulamasında ilk olarak cilt yüzeyi temizlenir ve cilde uygulanması gereken karbon partiküllü solüsyon sürülür. Bu özel solüsyonun içindeki parçacıklar sayesinde cildin derinine nüfuz ederek cilt tarafından emilmesini sağlanır. Solüsyon tüm cilde uygulanır ve 15-20 dakika kadar beklenir. Sürülen karbon kuruduktan sonra uygulama yapılır. İşlem sırasında uygulanacak lazer, sadece karbon solüsyonunun rengi olan siyahı görecektir.
Karbon peeling uygulamasının seans aralıkları hastanın yaşına, ihtiyacına ve cilt gereksinimlerine göre değişkenlik gösterir. Genellikle seanslar 3 ila 6 seans aralığında olacak şekilde belirlenir. Cilt sorunları ne kadar fazlaysa seans sayısı ve sıklığı da ona göre belirlenir. Bu etkili yöntem ayrıca botoks, mezoterapi ve PRP gibi medikal estetik uygulamalarla da desteklenebilir, böylece cildinize daha fazla canlılık kazandırabilirsiniz
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.