19 Ağustos 2023 - Cumartesi

Terlemeyi Önleyen Botoks Nedir?

Aşırı koltuk altı terlemesi, kişilerin sosyal ve iş hayatlarını olumsuz etkileyen tıbbi ve sosyal bir sorundur.

Yazar - Nermin Negiz
Okuma Süresi: 2 dk.
Nermin Negiz

Nermin Negiz

info@aktuelgazete.com -
Google News

◦    KOLTUK ALTI BOTOKS NEDİR ? NASIL UYGULANIR? (HİPERHİDROZ) 
Aşırı koltuk altı terlemesi, kişilerin sosyal ve iş hayatlarını olumsuz etkileyen tıbbi ve sosyal bir sorundur. Bu durum yaz aylarında sınırlı kalmayıp, her mevsimde rahatsız edici sonuçlara yol açabilir. Stres, tiroid bezinin aşırı aktif olması, menopoz, hipoglisemi, fazla kilo, bazı ilaçlar ve hormonlar aşırı koltuk altı terlemesinin nedenleri arasında yer alabilir. Bazen de yapısal nedenlerden kaynaklanan aşırı terleme görülebilir.

Bu durum aynı zamanda çoğu insan için kötü kokuların da eşlik ettiği bir sorunu beraberinde getirebilir. Koltuk altı terlemesi, vücudun diğer bölgelerinden farklı bir ter bezinden salgılanan teri içerir. Bu durum, kaygıya ve özellikle sosyal ve psikolojik rahatsızlığa sebep olabilir. El ve ayaklarda da görülen aşırı terleme, tıbbi olarak "hiperhidrozis" olarak adlandırılır.

Botoks enjeksiyonu ,koltuk altı terlemesinin  yanı sıra el ve ayak terlemesi tedavisi için de kullanılır. Bu işlem, terlemeyi azaltmak amacıyla geçici olarak sinir iletimini engelleyerek çalışır. Bu tedavi vücut için olumsuz bir etki yaratmaz, çünkü toksinlerin farklı yollarla atılması mümkündür.

Koltuk altı botoks işlemi öncesinde lokal anestezi uygulandığından, işlem sırasında acı hissedilmez. İşlem sonrasında kişi birkaç saat içinde normal aktivitelerine dönebilir. Bu etki yaklaşık 6 ay boyunca devam eder. İşlem tamamlandığında, kişinin isteğine bağlı olarak tekrarlanabilir. Koltuk altı botoks uygulaması genellikle ortalama 10 dakika sürer.

Eğer aşırı koltuk altı, el veya ayak terlemesi sorununuz varsa, deneyimli uzman doktorlarınızdan bu uygulamayı güvenle deneyimleyebilirsiniz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.