07 Mart 2023 - Salı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü mü….?

Ve deprem bölgesindeki kadınlarımızın, böyle büyük bir afet karşısında verdikleri yaşam mücadelesini ve göstermiş oldukları metaneti yürekten kutluyorum.

Yazar - Ümit Karaman
Okuma Süresi: 3 dk.
Ümit Karaman

Ümit Karaman

info@aktuelgazete.com - 02126647132
Google News

8 Mart Dünya Kadınlar Günü mü….?

Evet kadın olmanın çok zor olduğu bir dünyada yaşamak ve kadınlarımızın sadece gönüllerini almak için 365 gün içinde sadece bir gün yaşatmak……!

En küçük zaman diliminde bile unutulmamaları için yukarılara taşımak yerine kısa bir zaman süresi içerisinde kendilerini anmak……!

8 Mart 1857 yılında Amerika'nın New York kentinde tekstil sektöründe kadınların emeklerini alabilmek için grevler yapmasıyla başlayan Kadınlar gününün nereden geldiğini değil anlamak……! hatırlamamak için bin bir bahane bulmak…..!

Emeğin en değerlisini sunmak için gecesini gündüzüne katan, üretime en önemli katkıyı sunan kadınlarımız için koskoca senenin bir gününü onlara ayırmak…….!

Sizce nasıl?

Geçin bunları boş şeyler…….

Kendilerini anlatmaya çalışırken, bir hiç uğruna canlarından olmak…!

Tutkulu bir aşka kanıp, kıskançlık uğruna zifiri karanlıkta yaşamak….!

Namus bekçiliğine soyunan şuursuzların silahından çıkan bir kurşunla hayatlarını sonlandırmak……!

Oysa, onların birer, anne, kız kardeş, teyze, hala, yenge, gelin, görümce, anneanne, babaanne, her meslek dalının hakkını fazlasıyla veren birer birey olduğunu bilmek yerine, kendilerine gereksiz ve şiddete dayalı  hesap sormak……!

Ama, en önemlisi ne biliyor musunuz ?, biz neden böyleyiz diye yine kendilerini anlayamamak.

Dedim ya dünyada kadın olmak zor zanaat…

Zaman zaman hem cinslerinin ihanetiyle karşılaşmak, anneliğin o güzel duygularını anlamsızca sömürerek, bu güzel duyguyu ihanetin bir parçası yapmak, çocuklarını sokaklara bırakmak, hatta ortadan kaldırmak, zaman zaman sorumsuz davranışlarıyla fiyaskolar yaratmak, sonra ben bir kadınım diye ortaya çıkmak…….! Bunlarda gerçeğin içindeki ayrı nakarat.

Dedim ya dünyada kadın olmak zor zanaat…

Çocuklarına, hem analık, hem babalık yapan ,iş hayatına küçük yaşta atılıp ailesine katkı sunan, yaptığı meslekleri uğruna  canlarından olan, en kötü günde ailesinin yanında yer alan, zaman zaman mutluluğa hasret kalan, bu vatan için eşi ve  çocuğu şehitlik  mertebesine ulaşan, kısacası her şeyden önce insan olan, yar olan, yaren olan ve ana olan tüm kadınlarımızın yılın bir gününde değil en küçük zaman diliminde bile unutulmamaları dileğiyle, başta rahmetli annemin, eşimin  ve canım kızımın, gelinimin, kardeşlerimin dost ve akrabalarımla birlikte, üreten  ve sevgiye değer veren tüm kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyor, her şeyden önce sağlık, esenlik ve mutluluklar diliyorum.

Ve deprem bölgesindeki kadınlarımızın, böyle büyük bir afet karşısında verdikleri yaşam mücadelesini ve göstermiş oldukları metaneti yürekten kutluyorum.

Bu yıl dünya kadınlar gününü, bu büyük afet karşısında ortaya koydukları yaşam mücadeleleriyle kendi adıma yine bu bölgede yaşam mücadelesi veren ve onlara destek olan kadınlarımıza armağan ediyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.