07 Haziran 2023 - Çarşamba

Vicdan Muhasebesi

Oysa yaşanan doğal felaketler ve kentsel dönüşüm karşında mağduriyetin ne demek olduğunu bilen, o kadar güzel insanlar var ki ! keşke sizler de yüreğinizde o insanların taşıdığı güzelliklerden birini taşımış olabilseydiniz.

Yazar - Ümit Karaman
Okuma Süresi: 4 dk.
Ümit Karaman

Ümit Karaman

info@aktuelgazete.com - 02126647132
Google News

Vicdan Muhasebesi
İnsanlar, bir taraftan sanal alemde ve sosyal medyada,kendilerini,  sözde sınırsız bir güce sahip olmak adına,vurmak, parçalamak ve yok etmek için  tasarlanmış oyunlara yönlendirilirken, diğer taraftan da adeta, aldatan,iftira atan, yuva yıkan, paraya tapan,canları yakan dizilerle başbaşa bırakılıyorlar.
Sosyal ve ekonomik anlamda makasın açılması ve  üretmeden zengin olanların çoğalması,geleneklerden  ve  göreneklerden uzaklaşılması vicddani değerlerin  git gide kaybolması da, topluma karşı sosyal sorumluluğumuzun ortadan kalkmasında en büyük rölü oynuyor. 
Oysaki bizler, geleneklerine, göreneklerine  bağlı bir toplum olmak la övünürken, son yıllarda ise,tam tersi, "para bende güç bende" zihniyetine sahip olmakla övünen toplum haline gelmemiz biraz da olsa endişe yaratıyor. 
Manevi değerlerden uzaklaşmış, televizyon ,sosyal medya ve sanal alemin adeta esir aldığı insanların, bu gidişle, gelecek için kaygı verici boyuta ulaşacağını çok net söyleyebiliriz.                                
Dedim ya, yinede güzel insanlar var,o güzellikleri yaşatmak için paraya tapanlar değil,insana insan olduğu için saygı duyanlar var.

Bir taraftan da  yardım severliğimizin ulaştığı boyutlardan sevinerek bahsederken, son yaşadığımız depremlerde ve kentsel dönüşümlerde parayı ve maddiyatı ne kadar önemsediğimizi de çok net ortaya koyan ve vicdanları buzlukta unutmuş insanlarımız var.
Depremlerde, doğal felaketlerde,sağlıkta ve  ihtiyaç halinde fiyatları tavan yaptıran,vicdanlarını tamamen ortadan kaldıran, bananeya diyerek sosyal sorumluluktan kaçan,insanlığın vicdanıyla, cüzdanının arasına sıkıştıranlardan  ne beklenebilinir ki..
Bireysel menfaatleri doığrultusunda, Allah korkusu olmayan sözde yatırımcılardan  ve kendilerini emlak danışmanı diye tanıtanlardan  diye nasıl bahsedebiliriz ki.
Hala kefenin cebinin olmadığını ikimetrelik "oda olursa" çukura ancak sığacağı gerçeğini görmeyen toplumdan ne beklebilirizki.Depremi ve kentsel dönüşümü ranta çeviren, kiraları ve gayrimenkul fiyatlarını tepe takla getiren, yaşanılan doğal felaketler ve kentsel dönüşümlerde yaşamları kabusa çevirenlerden  ne bekleyebiliriz ki !. 
Oysa  yaşanan doğal felaketler ve kentsel dönüşüm karşında mağduriyetin ne demek olduğunu bilen, ve emlak işlerini sağ duyuyla gerçekleştiren o kadar güzel insanlar var ki ! keşke sizleride yüreğinİzde o insanların taşıdığı güzelliklerden birini taşımış olabilseydiniz.
Keşke toplum olarak yardım severliğimize gölge düşürmeseydik, .Keşke  kira artışlarını daha da fazlalaştırmak insanları çıkmaza sürüklemek yerine, fazal parakazanıp, göz boyamak için mal sahiplerine  gayri menkullerinin gerçek değerlerini söyleyebilseydiniz. Deprem gerçeğni bir gün hepimizin,bir şekilde yaşayabileceğini anlatabilseydiniz, topluma ve devletimiz   elinizden gelen desteği verebilseydiniz. Gõstermelik deprem yardımlarınızla şov yapmak yerine makul kira bedelleri ile evinizin kapısını herkese açabilseydiniz.
 

Dedim ya, yinede güzel insanlar var,o güzellikleri yaşatmak için paraya tapanlar değil,insana insan olduğu için saygı duyanlar var, dünya malının dünya da kalacağına uürekten inananlar var.İyi ki varsınız güzel insanlar,sizler, insanlığın yüz akı olarak hak ettiğiniz yerde, gururla anılırken ve anlatılırken ,insanın değerini bilmeyip paraya tapanlar daha fazla kazanmak için vicdanı değerlerini yok sayanlar, Rabbim tarafından hak ettikleri gibi cezalandırılacaktır.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.